Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK Veldrijden 2021 wordt maximaal 1 dag

Woensdag 21 oktober 2020

Offroad - Het NK Veldrijden in Zaltbommel wordt - als het door kan gaan - een eendaags evenement op zaterdag 9 januari.

De organisatie heeft groen licht van de gemeente en veiligheidsregio om de nationale titelstrijd voor te bereiden maar dan niet zoals voorzien als een evenement verspreid over meerdere dagen.

De organisatie benadrukt dat het evenement onder de huidige voorwaarden niet door kan gaan, maar hoopt op verbetering.

Doordat het NK in 2021 wordt teruggebracht naar een eendaags evenement wordt het programma aangepast. Uitsluitend de junioren (jongens en meisjes), de beloften (dames en heren) en als slotstuk de elite (dames en heren) strijden op 9 januari om het eremetaal in Zaltbommel.  Voor de resterende categorieën, (nieuwelingen, nieuweling-meisjes, amateurs/sportklasse en masters) wordt door de KNWU gezocht naar een andere organisatie.

“We zijn blij dat we in Zaltbommel een stichting treffen die – zover verantwoord- er alles aan wil doen om toch te kunnen organiseren. Ons beider doel is het om binnen de geldende maatregelen toch een NK Veldrijden te kunnen houden deze winter. Omdat een voorwaarde was dat het programma maar één dag mocht beslaan, hebben we gekozen voor de internationale rijdende categorieën, ook met het oog op het maken van een selectie voor de wereldkampioenschappen. We gaan ons uiterste best doen om ook de niet in Zaltbommel rijdende categorieën een nationale titelstrijd te bieden op een nog te vinden alternatieve locatie of misschien op meerdere locaties” aldus Ad van Grootel, veldritcoördinator van de KNWU.

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl