Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kaptheijns kampt met beknelde liesslagader

Maandag 26 oktober 2020

Offroad - Door problemen met de rechterliesslagader rijdt Maud Kaptheijns (26) al lange tijd op halve kracht rond. "Ik verlies veertig procent van mijn kracht", vertelt ze. "Ik hoop zo snel mogelijk geopereerd te worden."

De prestaties van de renster van Pauwels-Bingoal in deze seizoensfase zijn niet goed. Het contrast met een paar jaar geleden is groot. In 2017 won ze nog de Superprestigemanche in Ruddervoorde. Exact drie jaar later werd ze vroegtijdig uit koers gehaald wegens te grote achterstand. Maar De Brabantse heeft een goede reden voor haar minder presteren, zo vertelt ze op de site van haar team.

"Er zitten drie knikjes in mijn rechterliesslagader en dat euvel zorgt al bij de start voor problemen", doet ze haar verhaal. "Ik verlies er tot veertig procent van mijn krachten door. Vooral op zware omlopen heb ik er ontzettend veel last van. Dan rijd ik ook echt met extreme pijn rond. Alsof ik met een slapend been fiets."

Door de knikjes in de liesslagader is de doorbloeding allesbehalve goed en blijft de verzuring zitten. "Dat verklaart ook de pijn. Het verklaart ook waarom mijn wedstrijd na dertig seconden al voorbij is. Bovendien herstel ik bijzonder traag."

Maud hoopt nu op een operatie om het probleem te verhelpen. "Op 11 november heb ik opnieuw een afspraak bij dokter Schep in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Daar wordt een nieuwe MRI-scan genomen en aan de hand daarvan wordt een datum voor de ingreep vastgelegd. Al hangt het uiteraard ook van de situatie rond Covid-19 af. Maar wat mij betreft, mag het zo snel mogelijk."

Van de dokters mag Maud in afwachting verder crossen, omdat dat haar blessure niet negatief beïnvloedt. "Maar moet ik mezelf dat wel aandoen", vraagt ze zich af. "Ik twijfel momenteel of ik zaterdag wel zou starten in de Koppenbergcross."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl