Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Verkiezing Renner van het Jaar gaat door

Donderdag 29 oktober 2020

National - Er komt dit jaar een verkiezing van ‘Wielrenner(m/v) van het Jaar’. "Zowel op de weg, baan als in het BMX, cyclocross en mountainbike zijn in 2020 voldoende wedstrijden verreden om een verkiezing te organiseren" zo meldt organisator Club 48. 

Omdat grote bijeenkomsten vanwege de pandemie niet mogen worden georganiseerd, vindt de uitreiking van de verschillende trofeeën niet plaats tijdens het traditionele wielergala in ‘s-Hertogenbosch. “We kijken nog naar een passende mogelijkheid om de beste coureurs in het zonnetje te zetten”, zegt René Koppert van Club 48, de vereniging van oud-renners. Samen met oud-rensters Iris Slappendel en Chantal Beltman heeft hij zich gebogen over de opzet van de verkiezing in dit bijzondere jaar. “We hebben ondanks het wegvallen van veel wedstrijden, toch unieke prestaties gezien. Nederlandse renners hebben in veel disciplines uitmuntend gepresteerd. Op basis van deze prestaties gaat  een team deskundigen de nominaties vaststellen.” 

De namen van de genomineerden worden begin november bekendgemaakt. Medio december wordt duidelijk wie zich de beste renners van het seizoen 2020 mogen noemen en hoe  de prijzen worden uitgereikt.

In 2019 gingen de prijzen naar Mathieu van der Poel (Wielrenner van het jaar), Annemiek van Vleuten (Wielrenster van het jaar) en Lorena Wiebes (Wielrenner van de toekomst).

Foto: © CyclingOnline.nl

 Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl