Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Haar kan goed leven met brons op EK

Zondag 08 november 2020

Offroad - Lars van der Haar heeft op het EK in Rosmalen een bronzen medaille behaald.

De Utrechter kende een mindere start, maar knokte zich terug naar de spits van de wedstrijd. "Op het moment dat ik weer van voren reed, waren Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout al weg. Dat gat was niet meer dicht te rijden voor mij. Gezien de wedstrijd kan ik dus goed leven met die derde plek." Het parcours was volgens Van der Haar nog sneller dan twee jaar geleden, toen de titelstrijd ook plaats vond op het terrein van Autotron. "Ik denk dat ik nergens ooit zo snel door de bochten ben gescheurd als hier. De zandstrook was lastig, maar te doen. En de balken kon ik springen, ook door het vele oefenen. Ik had het geluk dat Laurens Sweeck - die bij me reed - met kettingproblemen afhaakte voorin. Maar ik denk dat ik hem zo onder druk heb gezet, dat zijn ketting er van brak" grapte hij.

Eli Iserbyt werd de nieuwe Europees kampioen in Rosmalen. Daarmee bekroonde de Vlaming een sterke seizoensstart. "Ik ben er dan ook heel blij mee. Het is mijn eerste elitetitel en het is extra mooi als je een favorietenrol kunt waarmaken. Het was een ideaal scenario dat ik met Michael - behalve land- ook ploeggenoot - kon wegrijden. Ik maakte in de tweede ronde een klein foutje, maar kon die gelukkig snel rechtzetten. Ook was het een voordeel dat ik aan die val geen blessure overhield, anders had het heel anders kunnen aflopen" aldus Iserbyt die ook een compliment gaf aan parcoursbouwer Richard Groenendaal. "Ik denk dat er gezien de mogelijkheden een heel mooi rondje was uitgetekend."

1. Eli Iserbyt (Bel), 2. Michael Vanthourenhout (Bel), 3. Lars van der Haar (Ned), 4. Laurens Sweeck (Bel), 5. Toon Aerts (Bel), 6. Daan Soete (Bel), 7. Felipe Orts (Spa), 8. Quinten Hermans (Bel), 9. Joshua Dubau (Fra), 10. Vincent Bastaens (Bel), 14. Corné van Kessel, 19. Stan Godrie, 20. Maik van der Heijden, 23. David van der Poel

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl