Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

UCI oordeelt: Groenewegen tot mei aan de kant

Woensdag 11 november 2020

Elite men - Dylan Groenewegen mag tot 7 mei niet in actie komen als gevolg van de zware crash die hij in de Ronde van Polen veroorzaakte in augustus.

Dat oordeelt de UCI na lang beraad. Groenewegen was sinds dit incident - waarbij Fabio Jakobsen zwaar gewond raakte - al niet meer in actie gekomen.

De Amsterdamse sprinter werkte mee met het onderzoek van de UCI en accepteert volgens de internationale wielerbond zijn straf. Ook zal hij aan een aantal activiteiten mee werken ten faveure van het wielrennen.

De UCI erkent met deze zware straf van negen maanden een voorbeeld te willen stellen om herhaling te voorkomen.

Groenewegen zegt in een verklaring, uitgegeven door zijn werkgever: “De valpartij in de eerste etappe van de Ronde van Polen zal voor altijd een zwarte bladzijde in mijn carrière blijven. Tijdens de sprint ben ik van mijn lijn afgeweken. Dat spijt me, want ik wil een faire sprinter zijn. De gevolgen waren heel ongelukkig en ernstig. Daar ben ik mij zeer bewust van en hoop dat dit voor elke sprinter een wijze les is. Ik volg het nieuws van Fabio's herstel op de voet. Ik kan alleen maar hopen dat hij op een dag weer volledig zal kunnen terugkeren. Door de disciplinaire zaak met de UCI af te ronden wordt duidelijkheid gecreëerd en dat stelt mij in de gelegenheid weer vooruit te kijken. Daar ben ik blij om, ook al is 7 mei nog ver weg. Ik prijs me gelukkig met de steun die ik daarbij krijg van Team Jumbo-Visma, mijn familie en vrienden. Samen zullen we zowel mentaal als fysiek naar die dag toewerken.”

 

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl