Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Drie aanwinsten voor Jumbo-Visma Academy

Dinsdag 17 november 2020

Elite men - De Nederlanders Loe van Belle en Darren van Bekkum en de Noor Johannes Staune-Mittet versterken vanaf 1 januari 2021 Jumbo-Visma Development Team.

De drie junioren maken volgend jaar in het geel-zwarte tenue hun debuut in het beloftenpeloton en tekenen voor twee seizoenen.

De komst van Van Belle werd eerder al door ons gemeld. Huidig Nederlands juniorenkampioen tijdrijden Van Belle, die vorige maand Europese baantitels won op de scratch en het omnium, heeft afgelopen jaar al diverse keren met Jumbo-Visma Development Team getraind. “Ik ken de meeste jongens al van de juniorencategorie. Het afgelopen jaar heb ik het team al leren kennen tijdens trainigen. Om dan vanaf 1 januari eindelijk zelf dat shirt te mogen dragen, is gaaf. Ik hoop mezelf binnen de opleidingsploeg verder te ontwikkelen en mooie uitslagen te rijden. Uiteindelijk heeft iedereen de ambitie in de World Tour te eindigen. De transfers van Gijs Leemreize en Olav Kooij hebben uitgewezen dat die stap zeker mogelijk is. Daar ga ik ook voor.”

Van Bekkum is relatief nieuw in de wielerwereld en rijdt pas sinds 2018 in competitieverband. “Mijn tweede jaar bij de junioren is door het afgelopen jaar natuurlijk anders verlopen dan gehoopt. Wedstrijden waren er nauwelijks en ik heb me moeten vermaken met online wedstrijden. Op het trainingskamp dat de KNWU organiseerde in samenwerking met Team Jumbo-Visma heb ik laten zien aardig te kunnen trappen. Vanuit daar is het contact met Jumbo-Visma Development Team ontstaan. Verwachtingen voor de aankomende jaren wil ik nog niet echt uitspreken. Ik moet eerst nog wat ervaring opdoen. Daarvoor zit ik wel op de juiste plek. De begeleiding is hier top en ik kijk uit naar de samenwerking met deze ploeg om zo stappen te zetten in mijn carrière.”

De Noor is juniorenkampioen langlaufen in zijn land.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl