Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pieter Weening zet punt achter loopbaan

Vrijdag 20 november 2020

Elite men - Nadat eerder deze week al bekend werd dat Pieter Weening geen nieuw contract bij Trek-Segafredo kreeg, laat de Fries nu ook weten te stoppen met wielrennen op professioneel niveau.

"Ik heb bijna twintig jaar het beroep uit mogen oefenen waar ik van droomde en waar ik van hield. Ik heb van elk seizoen genoten en veol me dankbaar voor mijn loopbaan. In de laatste weken besloot ik dat het klaar was."

Al vroeg in zijn loopbaan veroverde de Fries een ritzege in de Tour de France, maar velen zullen zich Weening vooral herinneren vanwege zijn Giro d'Italia's. Twee keer won hij een etappe, verschillende dagen droeg hij het roze. Ook werd hij eindwinnaar van de Ronde van Polen.

Na zijn jaren bij Rabobank ging de renner uit Harkema in Australische dienst rijden bij Orica. Roompot leek zijn laatste werkgever, totdat hij halverwege het seizoen terug keerde bij Trek-Segafredo. Nadat hij door een val de Giro moest verlaten, was het gedaan met zijn loopbaan, een beslissing die hij pas onlangs definitief nam.

Weening ziet zichzelf niet op heel korte termijn in de wielersport terug keren. "Ik heb wat ideeën voor mijn toekomst, maar het is nog te vroeg om die te delen. Ik kijk er naar uit meer tijd met vrouw en kinderen door te brengen."

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl