Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Waterreus voorzitter KNWU-commissie wegsport

Woensdag 25 november 2020

National - John Waterreus is sinds dit najaar actief als de nieuwe voorzitter van de commissie wegsport. De Limburger volgt in die functie Auke Broex op.

Waterreus voelt zich klaar om de KNWU de komende jaren in zijn nieuwe functie te dienen, zo zegt hij op de website van de KNWU. “Ik ben altijd van mening geweest dat je de kans moet aannemen als je zelf sturing kunt geven aan de toekomst van de wielersport. Niet aan de zijlijn blijven staan met eventueel commentaar, maar zelf verantwoordelijkheid nemen. Er is genoeg gaande momenteel, waar de schouders onder gezet moeten worden. Ik wil in die periode graag iets voor de KNWU betekenen. Ik denk bijvoorbeeld dat we meer moeten streven naar dezelfde hantering van reglementen in alle wielerdisciplines."

Maar er zijn ook uitdagingen genoeg om het aantal wedstrijden voor vrouwen, jeugd, nieuwelingen en junioren op peil te houden. "In de toekomst gaan de districten en de afdelingen van structuur veranderen. Ook de constatering dat er in de toekomst minder politiebegeleiding gaat zijn, vraagt om oplossingen, we zullen moeten regelen dat burgerbegeleiders hun plek in de verkeerswet krijgen, maar ook naar meer omlopen moeten omschakelen. Ik vind het leuk om die handschoen op te pakken en te helpen de wielersport te laten blijven bloeien. Ik heb vroeger zelf gekoerst, ik ben vader van een wielrennende dochter, ben organisator en heb ervaring als districtsbestuurder. Ik ben iemand die graag zijn steentje bij draagt, maar we moeten het samen doen in deze sport de komende jaren.”

Foto: © Bart HazenEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl