Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sunweb wordt Team DSM in het nieuwe jaar

Vrijdag 04 december 2020

Elite men - Team Sunweb stopt als hoofdsponsor van de gelijknamige wielerteams. Dat maakte men vandaag bekend op de ploegvoorstelling van het team. De formatie van manager Iwan Spekenbrink gaat verder als Team DSM.

Sunweb had een contract zonder einddatum, maar stapt er nu toch uit. De vakantieaanbieder was vanaf 2017 naamgever van de ploeg. "We hebben onze doelen bereikt, maar uiteraard speelt de huidige situatie rond corona een rol" zei een zegsman van Team Sunweb.

DSM was al langer een partner van de ploeg. Ook zij worden sponsor van het WorldTour Team, het Women's WorldTour Team en het Development Team. De ploeg blijft op Duitse licentie rijden. Iwan Spekenbrink zei blij te zijn met een nieuwe geldschieter. "Als er iets onverwachts op je pad komt, moet je jezelf ook blijven uitdagen, door er beter mee om te gaan dan je tegenstanders. Als gevolg van corona wisten we dat het voor Sunweb lastig zou worden om de sponsoring voort te zetten. Maar we wilden al langer partner worden van een groot globaal bedrijf en die hebben we bij DSM gevonden."

Ook wisselde de ploeg eerder al van fietsenmerk, Cervélo wordt Scott.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl