Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Empel en Ronhaar imponeren tussen wereldtop

Maandag 28 december 2020

Offroad - Opvallend in het moddergeweld in Dendermonde waren zondag de prestaties van eerstejaars belofte Fem van Empel bij de vrouwen en tweedejaars belofte Pim Ronhaar bij de mannen.

Ronhaar werd achtste in een loodzware cross, Van Empel reikte zelfs tot een vierde plaats.

"Dit had ik van tevoren niet verwacht", glunderde Van Empel na afloop. "Anderzijds hoopte ik wel op een kentering na vorige week. In Namen was ik gewoon kansloos. Ik had al een slechte startpositie en dat kwam er in het begin nog eentje voor mij ten val. Dan is het moeilijk. Maar op een parcours als dit hier kom je na drie kwartier crossen wel op je plaats terecht."

"Toch voelt het apart dat ik hier op achttienjarige leeftijd al meedoe met de toppers. Bij het ingaan van de laatste ronde zat ik nog in zevende positie, denk ik. Op vier minuten voor het einde passeerde ik Sanne Cant en Annemarie Worst. Niet de minsten, toch. En zeggen dat ik voor het seizoen hoopte om regelmatig de top twintig te halen. Uiteindelijk doe ik bijna overal mee voor de top tien, met af en toe een mooie uitschieter. "Hoe dat komt? Geen idee. Al heb ik het voorbije jaar wel hard gewerkt. Dat zal wel geholpen hebben. Ik denk dat ik ook sterker word van te moeten terugknokken door die slechte startposities. Zo doe ik pakken ervaring op en dat maakt me sowieso sterker. Dat kan me op termijn alleen maar ten goede komen."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl