Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vrouwentoppers trainen op dag van gepland NK

Zondag 10 januari 2021

Offroad - Nu het Nederlands Kampioenschap veldrijden in Zaltbommel vandaag niet door gaat, proberen de vrouwentoppers van Nederland er maar het beste van te maken.

In Hulst gaf winnares Denise Betsema een week geleden aan te gaan trainen op Texel. "Na Hulst even rust nemen en dan via training toeleven naar het tweede deel van het seizoen. Uiteraard had ik graag in deze vorm op het NK gestaan, maar het is niet anders."

Ook Lucinda Brand - die zich in Zeeland verzekerde van de eindzege in de wereldbeker - gaat in Nederland trainen. "Ik zie het niet zitten om nu naar Spanje te trekken, vanwege de gezondheidsrisico's van corona en eventuele beperkingen, maar ook niet om nu in een heel ander temperatuur te trainen."

Ceylin del Carmen Alvarado gaf aan het minst te verliezen te hebben. "Als er geen NK is deze winter, dan houd ik het rood-wit-blauw immers. Maar natuurlijk wil ik ook voor een nieuwe titel gaan als de kans zich voordoet."

Het NK in Zaltbommel mag niet doorgaan omdat het geen topsportevenement is. Behalve de absolute wereldtop mag immers ook een groep sporters meedoen, die de sport op amateurniveau beoefent."

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl