Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WK: Van Dijk is favoriet, junioren een vraagteken

Dinsdag 24 september 2013

Nieuws - Op de derde dag van het wereldkampioenschap op de weg staan de individuele tijdritten voor de junioren en de elite-vrouwen op het programma. In de laatse categorie start Ellen van Dijk, die als één van de favorieten voor een medaille, maar ook voor een titel wordt gezien.

Na het wegvallen van wereldkampioene Judith Arndt (gestopt) wordt er bij de vrouwen een open strijd verwacht. Van Dijk is door de UCI als laatste renster op de startlijst geplaatst om 16.04 uur, waarmee iets wordt gezegd van de verwachtingen die de internationale wielerbond van haar heeft. Om 15.34 is Loes Gunnewijk - de tweede Nederlandse deelneemster - dan al gestart. Om 14.30 uur rolt de eerste vrouw van het podium. Van Dijk hoopt de hoog gespannen verwachtingen waar te kunnen maken. "Ik ben heel benieuwd hoe de verhoudingen nu gaan zijn zonder rensters als Arndt en Pooley op de startlijst. Feit is dat ik een flinke stap gemaakt heb dit seizoen en er heel veel tijd in gestoken heb - samen met Specialized - om mijn positie op de fiets zodanig te verbereren dat ik nog meer power kan leveren. Bovendien ligt het parcours mij heel goed, maar het moet wel allemaal op zijn plaats vallen vandaag natuurlijk."

Junioren beginnen

Bij de junioren is het afwachten hoe Mathieu van der Poel (11.43 uur) en Sam Oomen (11.34 uur) zich verhouden tot de internationale concurrentie.Om 9.55 uur start de eerste junior om 12.01 de laatste. Beide categorieën krijgen 22 kilometers af te leggen.

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl