Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Baansprinters leven in afzondering toe naar bike-off

Vrijdag 15 januari 2021

Track - Tot de bike-off voor de startpositie op de teamsprint voor de Olympische Spelen, op 28 januari in het Zwitsere Grenchen, verblijven de drie kandidaten in afzondering.

Roy van den Berg, Nils van 't Hoenderdaal en Theo Bos namen donderdagmiddag hun intrek in een hotel. Tot die tijd verblijven zij alleen in die hotelkamer en in Omnisport, waar zij apart van de rest van de baanequipe trainen. De rit van de baan naar het hotel doen zij allen afzonderlijk in hun eigen auto.

Ook als zij volgende week met de rest van de baanploeg in Grenchen verblijven, waar de bike-off ingepast is in een trainingsweek, is het trio in afzondering. De bike-off op 28 januari gaat namelijk sowieso door, ook als één van de kandidaten ziek wordt.

In Grenchen wordt op de dag van de waarheid drie keer gestart - zoals op een normaal toernooi - de gemiddelde beste tijd geeft de doorslag. Nils van t Hoenderdaal was de Nederlandse starter, maar Roy van den Berg wist in Pruskow en Berlijn de afgelopen twee edities van het WK die startplek te veroveren. Theo Bos is hun uitdager. Al erkent hij dat de andere twee een slechte dag moeten hebben, wil hij als winnaar uit de bus komen.

Foto © CyclingOnline.nl

 


Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl