Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Westland Wil Vooruit heeft elitekorps rond

Zaterdag 16 januari 2021

Elite men - Westland Wil Vooruit heeft de elite/belofte ploeg voor het seizoen 2021 rond. Het clubteam uit het Zuid-Hollandse Honselersdijk telt achttien coureurs.

De overgekomen junioren zijn de eerstejaars beloften Jonathan Vreugdenhil (De Lier), Quinten Buijs (De Lier) en Twan van der Drift (Wateringen). De in Den Haag woonachtige Noord-Hollander Jorrit Lind is nieuw en Luke Verburg (Schiedam), Roy Duijvesteijn (Honselersdijk) en Mike van Nunspeet (Den Haag) zijn teruggekeerd op het oude nest. De overige renners zijn Coen van Kleef (Schipluiden), Luuk van der Wal (Rijswijk), Bram Nelck (Pijnacker), Christiaan Meerbeek (Naaldwijk), Wilfred Slieker (Monster), Markus Meerbeek (Naaldwijk), Etienne Lenting (Nieuwveen), Bastiaan van Dijk (Kwintsheul), Roel Huizer (Pijnacker), Maas van der Meer (Bergschenhoek) en Erwin Meijer (Berkel & Rodenrijs). De ploegleiders zijn Josry van der Meijs, Bob Wubben en Wilco Rijneveld.

Luke Verburg is de meest opvallende nieuwkomer bij WVV. De Schiedammer kwam in het achterliggende crossseizoen nog uit voor Pauwels Sauzen en rijdt in 2021 voor zijn eigen cyclocrossteam 2mosco CT. ‘’Luke komt op de weg uit voor Westland Wil Vooruit’’, laat Josry van der Meijs weten.

De clubteams zijn in 2020 vanwege de uitbraak van het corona Covid-19 nauwelijks of niet in actie gekomen. ‘’We hebben weinig of niets kunnen doen. Alleen Frank Stijger (foto) kwam op het NK voor beloften op de VAM berg nog in actie en reed de koers in zijn enige wedstrijd knap uit. We hadden nog gehoopt op het NCK, maar dat werd ongeveer een week van tevoren ook afgeblazen.’’ 

‘’Ik hoop dat we dit seizoen met op 13 maart de Zuiderzeeronde voor de clubcompetitie en op 27 maart de Ronde van Zuid-Holland op de kalender wel kunnen koersen en we gaan met SwaBo en Jan van Arckel met een combinatieteam de beloftecompetitie in, maar na de laatste lockdown en wat er wellicht verder nog gaat komen heb ik er een hard hoofd in’’, sluit Josrey van der Meijs af. ‘’We houden ons als ploeg nu bezig in groepjes van twee. Zo heeft Coen van Kleef op strava een traject van circa 100 kilometer met drie fotosegmenten uitgerold. Je moet het zien als een tijdrit met drie hindernissen voor duo’s waarin je met bonificaties de snelste tijd kunt afleggen. Voor het overige hopen we nog op een trainingskamp in Girona en meerdaagse wedstrijden in Noord-Ierland en Tsjechië, maar reëel gezien en het verzoek van de KNWU om voorlopig niet naar het buitenland af te reizen denk ik niet dat we in het voorjaar nog aan koersen zullen toekomen. Het belangrijkste nu is om gezond te blijven, de coronaregels na te leven en hopen op betere tijden.’’

Tekst en foto: Dan Rolandus. 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl