Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel is dit keer tweede in Overijse

Zondag 24 januari 2021

Offroad - Mathieu van der Poel heeft in de slotmanche van de wereldbeker in Overijse genoegen moeten nemen met een tweede plaats.

Na een lekke band wist de wereldkampioen tot twee keer toe de kloof op Wout van Aert bijna te dichten, maar de Vlaming van Jumbo-Visma hield stand. In de slotfase maakte Van der Poel foutjes en liep de achterstand op tot ruim een minuut.

Daarmee hebben de twee grote rivalen in het veld beiden een zege op zak in het weekeinde voor het WK, Van der Poel won zaterdag in Hamme.

Van Aert stelde daarmee de eindzege in de wereldbeker zeker.

"Het was een slecht moment om lek te rijden na een goede start. Het kostte veel krachten, daarna verbaasde ik mezelf dat ik tot zes seconden terug kon komen. Maar dan maakte ik weer een foutje. Wout van Aert was vandaag heel sterk en ik verraste mezelf dat ik terug kon komen. Ik voelde me vandaag sterker dan gisteren, ik mag tevreden zijn. Ik denk dat ik met vertrouwen naar het WK mag toeleven. Het zal erom spannen met Wout van Aert, we zijn aan elkaar gewaagd" liet Mathieu van der Poel tegenover de televisie weten.

Foto: © Sportfoto

Top 10

Eindstand wereldbekerEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl