Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel over WK: "In zand verschil maken"

Dinsdag 26 januari 2021

Offroad - Mathieu van der Poel is klaar voor het WK veldrijden in Oostende komende zondag. Dat zegt hij in een voortuitblik van zijn team Alpecin-Fenix.

Zoals altijd laat de titelverdediger nog niet al te veel in zijn kaarten kijken. Hij verwacht dat het specifieke parcours in Oostende wel van invloed gaat zijn. "'Vaak is het in een zandomloop moeilijk om samen te blijven. Er wordt sneller gehapend in het zand en dan is het gemakkelijker het verschil te maken. Ik denk wel dat de sterkste renner daar redelijk snel van voren gaat zitten." 

Hij heeft geen specifieke voorbereiding gedaan op rijden in het zand.  "Ik het in het zand getraind in Spanje, maar dat doe ik altijd, dat vind ik sowieso een leuke training." Terugkijkend op het seizoen springt de Vestingcross van Hulst-Perkpolder eruit voor hem. "Hulst was wel een heel goede cross,  ook omdat het de derde dag op rij na een zware periode was."

Van der Poel zit nog niet met zijn hoofd bij de komende maanden, waarin de Olympische Spelen (MTB) en de Tour de France op het programma staan. "Ik doe niets anders dan anders in de voorbereiding. Mijn focus ligt eerst op het WK Veldijden en nadien komt pas de focus op de weg." Wel kijkt hij uit naar zijn ambitieuze doelen. "Welke zege meer telt? Over het winnen van een olympische titel of een rit in tour kan ik niet meespreken, de eerste keer is altijd speciaal natuurlijk. Maar dat wil niet zeggen dat en nieuwe wereldtitel in het veld minder belangrijk is" 

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl