Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WK Oostende gaat definitief door

Dinsdag 26 januari 2021

Offroad - Na intens overleg tussen Stad Oostende, Vlaams minister van Sport Ben Weyts, UCI en Belgian Cycling zal Oostende op 30 en 31 januari de toppers in het veldrijden kunnen ontvangen op het WK.

Er zullen extra maatregelen op en rond het parcours gelden, zodat het WK in veilige omstandigheden zal verlopen.

Na een voorbereiding met veel vraagstukken en onduidelijkheid is de organisatie van het WK cyclocross in Oostende erin geslaagd om het parcours al voortijdig af te werken. Alles staat momenteel klaar om dit weekend de internationale top van het veldrijden te ontvangen.

Het WK Veldrijden 2021 moet het dit jaar helaas zonder publiek stellen langs het parcours. Alle partijen hebben intense inspanningen geleverd om de internationale veldrittop veilig te kunnen ontvangen in deze hoogst uitzonderlijk moeilijke omstandigheden. Zo kunnen de junioren niet deelnemen, maar worden wel de beloften (U23-categorie) verwelkomd.

Extra maatregelen

Om alles vlot en vooral veilig te laten verlopen en gezien de recent vaststelling van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus, werden heel wat maatregelen getroffen op en rond het parcours. Alle aanwezigen worden onderworpen aan corona-testen. De teststrategie bestaat uit een mix van regelmatige PCR-testen en sneltesten, deze strategie werd in overleg met de virologen besproken en inhoudelijk gecheckt.

Naast de klassieke maatregelen (mondmasker dragen, handen ontsmetten, voldoende afstand van elkaar houden) wordt er gewerkt met functionele bubbels (media, organisatie en renners/verzorgers). Het contact tussen die bubbels worden tot een absoluut minimum teruggebracht aan de hand van specifieke stromen en bewegwijzerde looprichtingen. Het aantal aanwezigen werd ook van bij het begin tot een minimum herleid.

De maatregelen zijn nog strikter dan omschreven in het huidige protocol. Op die manier wil de organisatie eventuele verspreiding van het virus onmogelijk maken binnen de grenzen van het parcours.

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl