Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel bezorgt Nederland 100 procent score

Zondag 31 januari 2021

Offroad - Mathieu van der Poel heeft in Oostende zijn vierde wereldtitel behaald.  Daarmee gingen alle titels op dit WK naar oranje.

Van der Poel raakte in de beginfase op achterstand, door een val werd die kloof groter. De titelverdediger maakte al iets van de marge goed, maar kon na een lekke band van Wout van Aert de leiding nemen. Die stond hij niet meer af. Achter van Aert werd Toon Aerts derde.

Lars van der Haar werd negende, Joris Nieuwenhuis tiende.

De Nederlanders hadden na afloop het volgende te zeggen: 

Mathieu van der Poel:  ‘’Ik had het gevoel dat ik elke ronde beter werd in het zand. De beloften-vrouwen hadden aanvankelijk de sporen uitgewist en de zee was wat hoog. Daardoor lag het zand aanvankelijk niet ideaal voor mij.. Ik maakte in het begin een foutje in het zand en viel vervolgens op het andere deel van het parcours. Maar in de derde ronde kreeg ik de goede benen weer en vond ik de goede sporen en van toen af aan voelde ik me heel goed, zeker in het zand. Ik was niet in paniek, ik wist dat er nog een lange wedstrijd wachtte. De lekke band van Wout hielp me zeker, maar anders was ik ook terug gekomen. Maar dan hadden we een andere wedstrijd gezien.

Lars van der Haar: “Ik had gehoopt op een goede dag voor het podium mee te doen, maar dat zat er door een mindere eerste ronde niet in. Toen had ik echt veel last met het stuk langs de zee. Vervolgens heb ik een dag lang op een soort eiland gereden. Ik zag ze voor me rijden, maar geraakte er niet. Telkens als ik perfect door het zand reed, deden zij dat ook. En als zij eens sukkelden, lukte het mij ook niet. Jammer dat het er niet in zat voor mij vandaag, ik ben niet tevreden over mijn uitslag, maar wel over mijn inzet. Ik heb er alles aan gedaan. ‘’

Joris Nieuwenhuis; “Dit was mijn beste wedstrijd van het seizoen. Het is prettig om zo mijn veldritwinter af te sluiten. Het was lastig om de combinatie weg en veld te maken dit jaar als gevolg van het verplaatsen van wegwedstrijden op de kalender. Maar ik ben toch maar blijven vertrouwen op de planning, om hier mijn beste wedstrijd van het seizoen te rijden met de best mogelijke vorm. Vooraf had ik vooruit kijkend geen verwachte uitslag op dit WK geplakt, maar met een tiende plek kan ik leven. Mijn wegseizoen begint nu in de Omloop Het Nieuwsblad nu de Ronde van de Algarve is afgelast.”

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl