Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Onverwacht crossexperiment bevalt Tauber

Donderdag 04 februari 2021

Offroad - Anne Tauber maakte deze winter onverwacht haar opwachting in het veld. De mountainbikester uit de formatie van Bart Brentjens - gekwalificeerd voor OS Tokyo - schopte het tot het WK en werd in Oostende keurig vijftiende.

Het was Gerben de Knegt - behalve bondscoach in het veld ook keuzeheer bij de Nederlandse mountainbikers - die haar op het veldritpad bracht. Daar was ze direct enthousiast over. "Ik wil graag wedstrijden rijden in de winter en schaatsen wilde niet.  Ik zit – naast het schaatsen - altijd wel op de fiets in de winter, maar nooit zo specifiek in de modder. Ik neem dit wel mooi mee het MTB-seizoen in. Ik mis behalve een goede looptechniek de coördinatie bij het afstappen en snel weer opstappen. En zeker als je vermoeid raakt. De techniek in het bos daar ben ik goed in. Ik wil van de zomer kijken of ik de komende winter weer ga crossen of schaatsen of voor een combinatie daarvan kies.’’

Nu gaat de knop snel om naar het MTB-seizoen. “Over een maand sta ik alweer met het team in Banjoles in Spanje aan de start. Het is afwachten of het doorgaat in deze door corona onzekere tijden. Ik hoop in ieder geval dat de wereldbekers doorgaan, dat is voor mij wel heel belangrijk. En natuurlijk dat de Olymipsche Spelen zelf plaats vinden."

Foto's: © CyclingOnline.nl

 

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl