Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lucinda Brand wacht belangrijk weekend

Donderdag 04 februari 2021

Offroad - Na de festiviteiten om haar wereldtitel te vieren, volgt er een belangrijk weekend voor Lucina Brand. Zaterdag verdedigt ze in Middelkerke haar leidersplaats in de Telenet Superprestige, zondag wil ze in de Soudal Krawatencross een stap zetten in de richting van de eindzege in de Soudal Ladies Trophy. Haar voorsprong op Denise Betsema bedraagt slechts 38 seconden.

“Het wordt best nog spannend”, voorspelt Brand. “En gezien het beperkt aantal uren slaap zal ik niet zo fris zijn. Hopelijk geeft die regenboogtrui me vleugels en kan ik het gebrek aan frisheid compenseren, want Denise zal heel gedreven zijn om me het vuur aan de schenen te leggen. In principe is zij in het zand sterker dan ik en ben ik de betere loopster. Hopelijk ben ik goed genoeg om me er door te slepen. Of misschien kan ik mijn voorsprong nog wat uitbreiden.”

Opmerkelijk: Brand maakt zondag haar debuut in Lille. Dat ze het parcours niet kent, baart haar geen zorgen. “Ik maak me niet zo snel druk als ik een omloop niet ken. Er zijn de voorbije jaren veel crossen geweest die ik voor het eerst reed. Als het nodig is, zal de entourage mij wel een filmpje laten zien. En ik kan ook nog altijd eens informeren bij Toon Aerts, hé. Hij zal het parcours wel goed kennen.”

Foto: © Sportfoto - Oscar de Waele

 

 

 

 

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl