Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Betsema wint nu ook in Eeklo, Bakker tweede

Zaterdag 13 februari 2021

Offroad - Denise Betsema heeft de veldrit in Eeklo gewonnen.

De Texelse wist in de slotfase een ontketende Manon Bakker terug te halen, die tweede werd.  Beide rensters hadden moeite met de gladde ondergrond in de slotfase, maar Betsema wist haar succesvolle seizoen extra glans te geven met een nieuwe zege. Bakker eindigde nog nooit zo hoog in een topcross.

Wereldkampioene Lucinda Brand maakte het oranje podium compleet.

Voor Denise Betsema was het haar zesde overwinning van het seizoen. “Dat is een mooie bevestiging van de goede vorm. Vandaag waren Manon en ik aan elkaar gewaagd. In de laatste ronde kon ik toch een kloofje slaan, maar werd het na een stom foutje nog heel spannend. Door de laagstaande zon reed ik me op een lastige helling vast. Een hele wedstrijd ging het daar goed, behalve in de laatste. Gelukkig ging Manon op dezelfde plaats in de fout en kon ik naar de overwinning rijden. De teller staat nu op zes, hopelijk kan ik er de komende weken nog een paar zeges aan toevoegen '' zegt ze in een bericht van de organisatie.

Een sterke Manon Bakker was dicht bij haar eerste overwinning van het seizoen, maar moest tevreden zijn met de tweede plaats. “Ik was er heel dicht bij, maar net niet dicht genoeg. Toch kan ik met een goed gevoel naar huis gaan. Ik heb vandaag mee het tempo bepaald en kan terugblikken op een goede en spannende wedstrijd. In de laatste ronde leek ik nog over Denise te gaan, maar ik moest de andere kant kiezen en gleed naar beneden. Tot overmaat van ramp bleef mijn zadel achter het hek vastzitten. Balen. Soit, er komen nog een paar kansen op de zege. We gaan er alles aan doen.' 

Bij de mannen - waar zijn ploeggenoot Quinten Hermans won - werd Corné van Kessel vierde.

1. Denise Betsema (Ned), 2. Manon Bakker (Ned), 3. Lucinda Brand (Ned), 4. Anna Kay (Gbr), 5. Sanne Cant (Bel), 6. Annemarie Worst (Ned), 7. Inge van der Heijden (Ned), 8. Aniek van Alphen (Ned), 9. Marion Norbert Riberolle (Fra), 10. Ellen van Loy (Bel)

1. Quinten Hermans (Bel), 2. Toon Aerts (Bel), 3. Eli Iserbyt (Bel), 4. Corné van Kessel (Ned), 5. Niels Vandeputte(Bel), 6. Michael Vanthourenhout (Bel), 7. Daan Soete (Bel), 8. Thibeau Nys (Bel), 9. Toon Vandenbosch (Bel), 10. Timon Ruegg (Zwi)

Foto: © Sportfoto - Oscar de WaeleEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl