Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Geen kopman bij Jumbo-Visma in Omloop

Donderdag 25 februari 2021

Elite men - Jumbo-Visma start de Omloop Het Nieuwsblad zaterdag zonder uitgesproken kopman na het wegvallen van de geblesseerde Mike Teunissen.

''Ondanks dat we door het wegvallen van Mike zonder echte kopman rijden, moeten we met lef koersen. Halverwege de rit volgen de kasseienstroken en klimmetjes elkaar snel op. Hier zal net als vorig jaar hard gereden worden. We zullen als groep moeten opereren zodat we in de finale mee kunnen doen”, aldus ploegleider Arthur van Dongen.

Olav Kooij, die onlangs de overstap maakte van het Jumbo-Visma Development Team naar het World Tour team, zal in deze koers zijn profdebuut maken. “Ik kijk er erg naar uit dat ik mag debuteren in de Omloop. Het is niet bepaald de kleinste koers die er is. Ik heb nog geen wedstrijd in de benen, maar wel een goede winter gedraaid. Daar haal ik vertrouwen uit.”

De jonge renner is komend weekend niet de enige debutant. Edoardo Affini en Nathan Van Hooydonck rijden hun eerste wedstrijd in het geel-zwart. Tot slot maken de routiniers Paul Martens en Maarten Wynants deel uit van de selectie. Voor beiden is het de laatste editie van de Omloop in hun carrière. Ze hangen later dit jaar hun fietsen aan de wilgen. Pascal Eenkhoorn en Timo Roosen maken de ploeg compleet.

Foto © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl