Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel met ambities en andere fiets naar Strade

Vrijdag 05 maart 2021

Elite men - Mathieu van der Poel en zijn ploeggenoten van Alpecin-Fenix zullen het seizoen vervolgen met een ouder model van hun Canyon Aeroad-fietsen.

Dit naar aanleiding van het afbreken van een stuk van het stuur van de fiets van de Nederlands kampioen in de GP Le Samyn. "Gelukkig kwam Mathieu dinsdag niet ten val", zegt Canyon in een persbericht. "We willen 100 procent zeker zijn dat niemand iets kan overkomen. Daarvoor moeten we eerst de juiste oorzaak kennen. We doen er alles aan om de getroffen Aeroad-modellen zo snel mogelijk te voorzien van een stuur dat voldoet aan alle kwaliteits- en veiligheidsvereisten."

Mathieu van der Poel kijkt met ambities vooruit: "Vorig jaar was het hier extreem warm. Nu voorspellen ze vrij aangenaam koersweer. Ik kijk er wel naar uit.”

Hij maakte indruk in de eerste wedstrijden en er zal sowieso naar hem gekeken worden. “Of ik ermee akkoord ga dat ik genoemd word als een van de favorieten? Ik denk het wel, al is het parcours misschien net iets meer op maat van echte klimmers. Anderzijds heeft van Aert bijvoorbeeld al bewezen dat je ook als klassiek type hier de wedstrijd kan winnen. Er zijn toch wel heel veel sterke deelnemers aan de start. Ik verwacht dus wel dat het een open strijd zal zijn. Het ligt er makkelijker bij dan vorig jaar, vind ik. Minder grind, iets minder technisch. Maar het blijft een enorm lastig parcours. De sterksten zullen sowieso wel boven komen.”

Foto: © Sportfoto

  Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl