Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Retro: vrouwen fietsten eerder op TT-circuit

Dinsdag 09 maart 2021

National - Woensdag begint de Healthy Ageing Tour met een etappe over het TT-circuit in Assen. Deze 'racebaan' is niet voor het eerst decor van een vrouwenwedstrijd.

Zo zien we hier in in 2004 Bertine Spijkerman naar de zege sprinten in de slotrit van de de toen meerdaagse Ronde van Drenthe. Fotograaf DIck Soepenberg herinnert zich nog de sprintaantrekker van de Friezin. Dat was Kirsten Wild, die de jaren daarop veelvuldig bewees zelf ook de snelste van het pak te kunnen zijn.

Een jaar eerde was er in de Ronde van Drenthe een ploegentijdrit geweest op het TT-circuit. Farm Frites won deze rit tegen de klok voor teams, waarna Mirjam Melchers de eerste leiderstrui mocht aantrekken. Ze won later ook deze ronde. Ons staat ook nog iets van veel gekrakeel bij over of de ploegentijdrit wel helemaal aan de UCI-regels voldeed. Als compromis werd besloten de tijdsverschillen niet 1 op 1 door te rekenen.

In totaal werd de Ronde van Drenthe vier keer als meerdaagse verreden. Naast Melchers (foto) mogen ook Sissy van Alebeek, Suzanne de Goede en Loes Markerink zich daar winnaressen van noemen.

Foto's: Sportfoto - Dick Soepenberg

 Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl