Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nokere Koerse: Pieters wint

Woensdag 17 maart 2021

Women - Nokere Koerse voor vrouwen is gewonnen door Amy Pieters. De renster van SD Worx toonde zich de snelste van een trio vluchters.

De Nederlandse haalde het voor Grace Brown van Team Bike Exchange en Lisa Klein (Canyon-Sram), met wie zij in de slotfase ontsnapte.

Onder impuls vanTrek-Segafredo kwam de groep daarachter bijna terug, maar uiteindelijk liep de voorsprong van het trio weer op. Lotte Kopecky (Liv) won de sprint van het peloton.

Voor Pieters is het de eerste zege van het seizoen, wel won ze de puntentrui in de Healthy Ageing Tour. Ook was ze derde in de Omloop Het Nieuwsblad. Ze volgt op de erelijst Lorena Wiebes op. Die werd vandaag vijfde.

"We hebben vooraf besloten waar we wilden aanvallen, maar dat eindigde in een ontsnapping met Jolien D'hoore, Christine Majerus en mij. We hebben ons laten terugzakken en het opnieuw geprobeerd. Dit keer kreeg ik een gat samen met Grace Brown en Lisa Klein. Dit was een ideale situatie voor mij, maar ook voor het team aangezien we Jolien in de groep achter ons hadden. Het was best spannend en we wisten dat we moesten blijven rijden. Maar toen vertelde teammanager Danny Stam me dat ik me moest voorbereiden op de sprint. Ik wist dat ik de sterkste sprinter van deze groep was, maar je weet het nooit zeker, want dit is een zware sprint. Het is bergopwaarts en met die kasseien, en Grace kan goed klimmen. Ik voelde de druk om te winnen, en dat deed ik ook. "

Foto's:  Sportfoto - Oscar de Waele



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl