Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kruijswijk in de aanval: 'Topvorm ontbreekt'

Vrijdag 26 maart 2021

Elite men - Steven Kruijswijk heeft zich in de vijfde etappe van de Volta a Catalunya laten opmerken. De renner van Jumbo-Visma, weggevallen in de top van het klassement, trok in de rit naar Manresa ten aanval.

Lennard Kamna van Bora-Hansgrohe reed in de finale uit een omvangrijke kopgroep weg en won de rit. Daarachter kwam Kruijswijk - die veelvuldig in de aanval ging in de finale - als tiende over de meet.

Het duurde lang voordat er een kopgroep ontstond in de onstuimige etappe naar Manresa. In de afdaling van de Coll de Comiols brak de koers open en reden er uiteindelijk veertig renners weg. Het bleef aanvallen regenen, maar nadat alles terug samen kwam op Port de Montserrat trok Kruijswijk meerdere malen door. De Brabander kwam niet weg en moest genoegen nemen met een ereplaats. 

“In zo’n grote groep is het moeilijk koersen en moet je vaak gokken”, aldus Kruijswijk. “We wisten dat het een dag voor de vluchters was, dus we wilden graag renners mee hebben. De jongens hebben ervoor gezorgd dat ik de finale kon rijden. Ik heb het een aantal keren geprobeerd. Het was voor mij weer eens op een andere manier koersen, maar helaas heb ik niet de topvorm deze week.”

In de top van het klassement veranderde er weinig. Wilco Kelderman blijft vijfde.

Foto: SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl