Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Baarle imponeert met solo Dwars door Vlaanderen

Woensdag 31 maart 2021

Elite men - Dylan van Baarle heeft weten te imponeren met een solo naar de zege in Dwars door Vlaanderen voor mannen.

Hij vertrok al vijftig kilometer van de meet en hield lang een voorsprong van dertig seconden vast. Het is voor Van Baarle de eerste echte klassieke zege bij de profs. Als Nederlands kampioen tijdrijden in 2018 liet hij zich als solist al opmerken.

Van Baarle was erg gelukkig met de winst: "Ik had gehoopt dat er een paar jongens mee zouden komen. Daar heb ik lang op gewacht. In de laatste dertig kilometer dacht ik 'karren maar', ik ben heel blij dat ik het gehaald heb. Afgelopen weekend had ik al wel laten zien dat ik goed in vorm was. De ereplaatsen van de afgelopen jaren kwamen ook niet uit de lucht vallen. Dit was ooit de eerste klassieker waar ik op het podium stond, deze plaats ik heel hoog op mijn lijstje overwinningen."

Mathieu van der Poel reed in de slotfase nog een gat dicht, waardoor Tim Merlier naar de derde plek kon sprinten. Hij had onderweg afgezien en dacht dat dit met de temperatuur te maken had. "Ik had een goed resultaat gewild. Maar er hadden meer renners last van de warmte. Deze wedstrijd heeft niets met de Ronde van Vlaanderen te maken. Ik ga uitrusten en dan zal ik er staan zondag."

Foto: SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl