Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sportpaleis Alkmaar toekomstproof door renovatie

Woensdag 14 april 2021

Track - Sportpaleis Alkmaar wordt gerenoveerd, verduurzaamd en krijgt extra functionaliteiten. Met een investering van € 6,7 miljoen wil het college van B&W  van Alkmaar de sportaccommodatie de komende decennia behouden en de functie van het Olympiapark als sportzone versterken.

De wielerbaan in het Sportpaleis is een faciliteit van belang voor wielrenners in de regio Alkmaar en ver daarbuiten. In de afgelopen periode zijn onder andere met de KNWU scenario’s voor nieuwbouw en renovatie besproken. De locatie wordt als uitwijkbaan voor de topsportgroep gebruikt als Omnisport Apeldoorn gesloten is. Ook werden er al diverse NK's en zelfs een EK gehouden.

Algemeen directeur Thorwald Veneberg van de KNWU is is blij met de uitkomst van de toekomstverkenning, namelijk renovatie ‘plus’. “Het behoud van de wielerbaan is belangrijk voor de wielersport en voor de omgeving. Breedtesport, topsport en talentontwikkeling, vitaliteit en mobiliteit. En als daar nog extra wielersport functionaliteiten bij aangelegd worden (bijvoorbeeld een bikepark met pumptrack) geeft dat een extra boost voor de accommodatie. De massale ondertekening van het statement dat we opgesteld hebben in samenwerking met de verschillende wielerverenigingen in Noord Holland, laten zien dat deze plannen ook echt gedragen worden door de wielersport.”

Foto: SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl