Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kirsten Wild wint puntenkoers Belgian Track Meeting

Vrijdag 16 april 2021

Track - Kirsten Wild (Ceratizit-WNT) heeft de puntenkoers gewonnen van de driedaagse van het International Belgian Track Meeting. Op de scratch eindigde ze op de derde plaats. 

De wereldkampioene scratch moest in de finale van de 10 kilometer lange rit over 40 ronden de zegevierende Olympische kampioene omnium Laura Kenny-Trott uit Groot-Brittannië en de Europese kampioene scratch Martina Fidanza (Isolmant – Premac-Vittoria) uit Italië voor zich dulden. Veelvuldig wereldkampioene op de baan Amy Pieters (SD Worx) legde in de sterk bezette wielerdriedaagse op de 200-meter baan van het Wielercentrum Eddy Merckx aan de Gentse Blaarmeersen beslag op de vijfde plaats, Maike van der Duin werd twaalfde en Mylene de Zoete passeerde de streep als negentiende. Lonneke Uneken, Marit Raaijmakers en Daniek Hengeveld wisten zich niet te plaatsen voor de finale.

Kirsten Wild zegevierde wel op de puntenkoers. Laura Kenny-Trott legde beslag op de tweede plaats en de Belgische Lotte Kopecky (Liv-Racing) stapte als derde op het podium. Amy Pieters behaalde de vijfde plaats.

Yuli van der Molen

Yuli van der Molen heeft op de puntenrace voor junior-vrouwen een tweede plaats behaald. De Noord-Hollandse moest in de 15 kilometer lange rit met zes sprints over 60 ronden de Belgische Marith Vanhoven voor laten gaan, maar hield Febe Jooris eveneens uit België achter zich. Yuli van der Molen behaalde op de scratch een derde plaats. Marith Vanhove won na de puntenrace ook dit onderdeel. De Belgische Lani Wittevrongel legde beslag op de tweede plaats.

Hoppezak/Heijnen

Vincent Hoppezak en Phillip Heijnen hebben op de koppelkoers (o23) de derde plaats behaald. Nederlandse koppel moest het op de 200-meter baan van het Wielercentrum Eddy Merckx in Gent afleggen tegen het Franse koppel Kévin Vauquelin/Donovan Grondin en het Britse koppel Matthew Burke/William Tidball. Het Nederlandse koppel Maikel Zijlaard/Casper van Uden finishten als zesde. 

Foto: Sportfoto

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl