Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kirsten Wild wint omnium Belgian Track Meeting

Zaterdag 17 april 2021

Track - Kirsten Wild heeft haar vorm richting Olympische Spelen in Tokyo weer wat aangescherpt. De veelvoudig wereldkampioene op de baan won na de puntenkoers voor elite-vrouwen op dag één, op de tweede dag van het internationale Belgian Track Meeting ook het omnium. De renster van Ceratizit-WNT nam achtereenvolgens de Britse Laura Kenny-Trott en Katie Archibald mee op het podium.

Kirsten Wild behaalde op de 250-meter baan van het Wielercentrum Eddy Merckx in Gent de eindzege met 127 punten na een derde plaats op de scratch, een vierde plaats op de temporace en overwinningen op de afvalkoers en de puntenrace. ‘’Ik blij dat ik in zo ’n fantastisch deelnemersveld heb gewonnen, want alle Europese toppers waren in Gent aanwezig. De competitie was dan ook van een hoogwaardig niveau.’’ De Overijsselse(38), die op de weg deelnam aan de Healthy Ageing Tour en de WorldTour wedstrijden Brugge-De Panne (6e) en Gent-Wevelgem (43e), sprak lovend over de organisatie van het driedaagse baanevenement in Gent, de eerste baanwedstrijd tot nu toe in Europa. ‘’Het is fantastisch dat deze driedaagse verreden kan worden, want het wielrennen op de piste is in coronatijd niet vanzelfsprekend. Dus zijn we heel blij dat we op de baan in Gent mogen rijden. Er zijn richting Tokyo weinig competities. Je rijdt op de baan in vergelijking tot de weg (Brugge en Gent Wevelgem, DR) weer met andere meiden. Op de baan is het in competitie toch weer anders. Het is zaak dat ik weer in vorm komt en daar zijn dit soort wedstrijden natuurlijk mooi voor. Ik ben vorig jaar getroffen door het coronavirus, dus heb ik nauwelijks iets kunnen doen. Door minder competitie was het op de baan toch ook weer een beetje wennen’’, aldus liet Kirsten Wild weten. Marit Raaijmakers (Parkhotel Valkenburg) behaalde een elfde plaats, Lonneke Uneken (SD Worx) werd veertiende en Daniek Hengeveld (GT Krush Tunap) legde beslag op plaats negentien.

Kirsten Wild en Amy Pieters (SD Worx) hebben op de koppelkoers voor elite-vrouwen beslag gelegd op de tweede plaats. Het Britse koppel Laura Kenny-Trott/Katie Archibald snelde in de 20 kilometer lange race naar de winnaarsbloemen. Het Belgische duo Jolien D ‘Hoore (SD Worx)/Lotte Kopecky (Liv-Racing) completeerden op plaats drie het podium. De Nederlandse koppels Daniek Hengeveld/Maike van der Duin en Bente van Teeseling/Mylene de Zoete klasseerden zich respectievelijk als twaalfde en dertiende.

Foto: Sportfoto

 

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl