Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Havik en Van Schip naar winst in Gent

Zaterdag 17 april 2021

Track - Youri Havik en Jan Willem van Schip hebben een uitstekende beurt gemaakt door de koppelkoers op de baan van het Wielercentrum Eddy Merckx in Gent met een grootse zege af te sluiten. De mannen van Beat Cycling namen het Britse koppel Oliver Wood/Rhys Britton en het Nederlandse koppel Roy Pieters/Maikel Zijlaard mee op het podium.

Youri Havik verraste het hele veld door in de 30 kilometer lange race over 120 ronden op zestien toeren van de meet aan zijn stutten te trekken en vervolgens samen met Van Schip de concurrenten voor goed de hielen te laten zien. ‘’We hadden na het belabberde omnium van eerder op de dag nog iets goed te maken’’, stelde Youri Havik voor de microfoon van Sporza. "Het omnium voelde best nog zwaar in de benen, dus makkelijk was het zeker niet. Maar ik reed weg, en dacht dit is het, maar wist dat het met nog zestien ronden te gaan nog een lange weg was.’’ Jan Willem van Schip, vicewereldkampioen op het omnium: ‘’Laten we het niet over het omnium van vandaag hebben, dat was helemaal niets. Maar ik heb wel genoten van de koppelkoers. Het gaat erom dat je na elke valpartij weer opstaat. Het is vet dat ik de koppelkoers samen Youri mag doen. We leren veel als team en zitten in een coronaveilige omgeving."  

Theo Bos (Beat Cycling) greep in de Sprint voor elite-mannen met een vijfde plaats naast het podium. De Brit Jason Kenny won het goud door Nicholas Paul te verslaan. Het brons ging naar Jair Tjon en Fa.

Foto: Sportfoto

 

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl