Vos: 'Amstel Gold Race was altijd een doel'

Zondag 18 april 2021

Women - Marianne Vos won vandaag haar eerste Amstel Gold Race. Ze gokte in de finale als eenlinge dat het gat op de koploopsters dichtgereden zou worden en dat pakte goed uit.

"Het voelde niet als een lege plek op mijn palmares, die ik perse nog moest opvullen. Zo sta ik er niet in. Ik wilde een goede koers rijden. De Amstel Gold Race is elk jaar natuurlijk wel een doel nadat deze weer terug keerde op de kalender. We wilden het ook graag goed doen voor onze Nederlandse sponsors Jumbo-Visma."

De finale was lastig, maar Vos gokte goed. "Het was één grote sprint naar de laatste bocht voor de klim van de Cauberg. Ik kon daar even mee met Niewiadoma, maar zij en Longo Borghini sloegen een behoorlijk gat. Dan weet je dat het lastig wordt als ze samen werken. Maar ik zag dat die samenwerking niet optimaal was. Het was wel mijn geluk dat er wat blokken in de groep achtervolgers zaten. Het was hopen dat zij de situatie wilden recht zetten."

In de sprint wist ze het vervolgens nipt naar zich toe te trekken. "Ik kon net langs Elisa Longo Borghini en voelde bij het aangaan van de sprint wel dat de benen zwaar waren. Demi Vollering zette sterk aan, maar gelukkig kon ik het houden. Ik had op de finish wel het gevoel dat ik de zege net had." 

Foto: SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl