Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bos en Wild winnen in Belgian Track Meeting

Zondag 18 april 2021

Track - Theo Bos (37) heeft tijdens de Belgian Track Meeting in Gent de keirin gewonnen. De coureur van Beat Cycling nam op de slotdag van het driedaagse wielerevenement de Brit Jason Kenny en de Australiër Jai Angsuthasawit mee op het podium.

Maikel Zijlaard heeft tijdens de Belgian Track Meeting in Gent een tweede plaats behaald op de scratch voor beloften. De 21-jarige Rotterdammer, die uitkomt voor SEG Racing Academy, moest in de Ier Jb Murphy zijn meerdere erkennen, maar hij bleef de Belg Tuur Dens voor. Casper van Uden, Vincent Hoppezak en Philip Heijnen nestelden zich op achtereenvolgens de plaatsen zes, zeven en acht in de top-tien.

Jan Willem van Schip greep op de 250-meterbaan van het Wielercentrum Eddy Merckx in de afvalrace voor eliterenners met een tweede plaats net naast het podium. De coureur van BEAT cycling werd in de sprint verslagen door de Belg Fabio Van den Bossche (Sport Vlaanderen-Baloise). De Brit William Perrett completeerde het podium. Casper van Uden klasseerde zich op plaats twintig en Maikel Zijlaard werd 22-ste.

Youri Havik en Jan Willem van Schip hebben de koppelkoers afgesloten met de derde plaats. Het Franse koppel Benjamin Thomas/Donavan Grondin behaalde in de uitstekend georganiseerde Belgian Track Meeting in het Wielercentrum Eddy Merckx in Gent de overwinning. De Belgen Kenny de Ketele en Robbe Ghys werden in de 50 kilometer lange race tweede.

Kirsten Wild behaalde na de puntenkoers en het omnium in de afvalrace voor elite-vrouwen haar derde overwinning. De renster van Ceratizit-WNT liet in de sprint voor de overwinning de Britse Katie Archibald achter zich. De Italiaanse Letizia Paternotter legde beslag op de derde plaats. Maike van der Duin klasseerde zich als zestiende en de Westlandse Mylene de Zoete werd achttiende.

Foto: Sportfoto

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl