Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU mikt op wedstrijden op clubparcoursen

Vrijdag 23 april 2021

National - De KNWU gaat op korte termijn de wielersport opstarten. De  eerste stap (15 mei) zullen wedstrijden zijn voor renners tot en met 23 jaar (jeugd, nieuwelingen, junioren en beloften) op een afgesloten wielerbaan, zonder publiek of aanhang.

Stap 2 maakt wedstrijden voor renners 23+, nog steeds in een afgesloten omgeving en zonder publiek, weer mogelijk. Er wordt gereden in acht gesloten regiocompetities. Doordat renners in de eigen omgeving aan wedstrijden kunnen deelnemen worden reisbewegingen beheersbaar en beperkt gehouden.

Vanaf 29 mei kunnen de renners boven de 23 (elite-zonder-contract, masters en sportklasse/amateurs) ook op afgesloten parcoursen wedstrijden gaan rijden. Dit plan is de basis voor het weer opstarten van wedstrijden. Per beslismoment van de overheid wordt dit plan aan de hand van de actuele omstandigheden en regelgeving tegen het licht gehouden en waar nodig bijgestuurd. De genoemde data en het aantal wedstrijden worden wanneer nodig, direct aangepast. Indien mogelijk wordt er vanaf 15 mei vijf zaterdagen of zondagen achtereen gereden op de afgesloten parcoursen in de acht wielerdistricten die de KNWU rijk is.

Foto: Sportfoto

 

 

 

 

 Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl