Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Giro: Mollema valt aan, Mader wint

Donderdag 13 mei 2021

Elite men - Bauke Mollema zag een dag in de aanval niet beloond met een ritzege. De Groninger van Trek-Segafredo werd op twee kilometer van het einde bijgehaald door een groep met favorieten.

Gino Mader hield als enige uit de kopgroep stand en wist Bahrain-Victorious de winst te schenken. De Hongaar  Atilla Valter (Groupama-FDJ) reed naar het roze op Ascoli Piceno.

Mollema trok vandaag voor het eerst op avontuur, maar achteraf denkt hij dat het geen ideaal scenario was. "Mader was de sterkste vandaag. Het was jammer, ik had er veel energie ingestoken om de kloof te dichten naar de oorspronkelijke kopgroep. Ik voelde me daarna niet zo sterk meer. Door het weer en de glibberige afdalingen, het was al met al een zware dag op de fiets."

Bij Jumbo-Visma moet de knop om na deze rit. Kopman George Bennett kwam op achterstand binnen. "We waren hier gekomen om een klassement te rijden met George”, aldus ploegleider Addy Engels. “We moeten nu realistisch zijn en concluderen dat dat plan voorlopig wel de koelkast in kan. Uiteindelijk hebben we de call gemaakt dat Tobias Foss voor eigen kansen mocht gaan. Wat Tobias heeft laten zien, is een goede prestatie. Hij zat er kort achter. Hij moet vooral zo verder blijven doen. Verder is iedereen goed aan de streep gekomen en zullen we voor het restant van deze Giro andere plannen moeten gaan maken.”

 

Foto: SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl