Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Metec-Solarwatt toont zich gretig in GP Vermarc

Zaterdag 15 mei 2021

Elite men - Alvaro Hodeg werd de winnaar van de GP Vermarc, waarin Metec-Solarwatt zich gretig toonde.

Sjoerd Bax meldde zich in een eerste kopgroep. Tim Marsman trok vervolgens met Wessel Krul (SEG) in de aanval.

Krul en Marsman zaten tot het laatst van voren in een kopgroep die weg zou blijven, maar zagen Hodeg ten aanval trekken. Brent Clé was mee met de Zuid-Amerikaan, maar moest in de sprint uiteraard zijn meerdere erkennen in de prof van Deceuncink-QuickStep. Arnaud de Lie werd derde namens Lotto-Soudal. Wessel Krul (SEG) eindigde op de zevende plaats, Tim Marsman werd achtste.  Jason van Dalen eindigde in de groep daarachter als negende.

"Ik voelde me vanaf het begin al goed’’, vertelde Tim Marsman na de koers. ,,In de uiteindelijke kopgroep kon ik mijn werk ook blijven doen. Op de slotklim viel ik aan, maar Hodeg kwam er hard over en ik kon nèt niet aanpikken. In de laatste kilometer sloot er nog een tweetal bij ons aan, helaas. Ik probeerde de sprint vroeg aan de gaan, maar er was wat wind bijgekomen’’, keek hij terug. ,,Uiteindelijk hebben we als ploeg misschien iets te gretig gekoerst maar een deze koers is een mooie voorbereiding op Alpes-Isère Tour van volgende week.'' 

Foto: Sportfoto

1. Alvaro Hodeg (Col/Deceuninck-QuickStep), 2. Brent Clé (Bel/Stageco), 3. Arnaud de Lie (Bel/Lotto-Soudal), 4. Bert van Lerberghe (Bel/Deceuninck-QuickStep), 5. Jonas Rickaert (Bel/Alpecin-Fenix),6. Rugter Wouters (Bel/Thielemans),  7. Wessel Krul (SEG), 8. Tim Marsman (Metec-Solarwatt), 9. Jason van Dalen (Metec-Solwarwatt), 10. Lennert van Eetvelt (Bel/Lotto-Soudal)



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl