Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen en Dekker uit Giro na laatste sprintrit

Vrijdag 21 mei 2021

Elite men - De dertiende rit van de Giro d'Italia werd zoals verwacht een massasprint. Giacomo Nizzolo won de sprint in de straten van Verona.

Edoardo Affini leek de sprinters te verrassen door van het peloton weg te rijden in de slotkilometer, maar de Europees kampioen wist hem als enige te passeren.

Het was geenszins het plan om aan te vallen”, zegt Affini. “Ik wilde de lead-out doen voor Dylan, maar zag op een gegeven moment niemand meer achter me. Ik wist niet wat er aan de hand was, maar ben toen vol doorgegaan. Ik ben nog helemaal confuus en weet eigenlijk ook niet of ik trots of teleurgesteld moet zijn. Het was voor mij een bijzondere dag omdat we door mijn woonplaats reden en hier in Verona ben ik als wielrenner gevormd. Maar dat hij zo bijzonder zou eindigen, heb ik met geen mogelijkheid zien aankomen.”

De Italiaan stond ook stil bij de gemiste kans voor Groenewegen. “Het was natuurlijk de bedoeling om met hem voor de sprint te gaan. Het is best jammer dat het zo liep. Of ik nu dichterbij de zege was dan in Turijn? Daar werd ik tweede op tien seconden, maar nu op minder dan één, denk ik. Ik was heel dichtbij, maar ik gaf echt alles in die laatste meters.”

Ploegleider Arthur van Dongen duidt de onstane situatie. “Het plan was natuurlijk om gewoon met Dylan te sprinten. Edoardo deed een perfecte lead-out, maar er was wat vertwijfeling in de groep toen hij aanzette. Het was knap om te zien hoe hard hij bijna naar de winst reed. Helaas raakte Dylan onze mannen in het gedrang kwijt. Ook omdat David vandaag geen goede benen had. Ik snap dat Edoardo met een dubbel gevoel de bus instapt.”

Groenewegen en Dekker gaan morgen niet meer van start. De snelle mannen van Team Jumbo-Visma keren huiswaarts om zich voor te bereiden op de komende doelen. “De pijp is bij beide jongens best een eindje leeg. David is een neo-prof die nog nooit dertien dagen achter elkaar heeft gekoerst en Dylan had voor de Giro al de nodige tijd geen koers meer gereden. We zijn als ploeg echt wel tevreden hoe zij zich de afgelopen dagen hebben gemanifesteerd, maar nu doorgaan zou teveel van hen vergen. Die jongens moeten nu rust gaan pakken en daarna weer snel vooruitkijken naar de komende koersen.”

 

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl