Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Eerste NK Baan voor wielercentrum Assen

Maandag 14 juni 2021

Track - Het Wielercentrum Noord in Assen organiseert op 17 en 18 juli - voor het eerst sinds de opening in 2016 - een Nederlands kampioenschap op de houten kombaan op Regionaal Wielercentrum Noord in Assen. Dat weekend strijden de nieuwelingen en junioren (m/v) om de nationale titels in het omnium.

Na het verrijden van de nationale titelstrijd tegen de klok in Emmen (16 juni) en het kampioenschap op de weg op de VAM-berg (19-20 juni) is dit het derde Nederlandse kampioenschap dit jaar dat in Drenthe plaats vindt. Ook vinden dit jaar het EK veldrijden en een internationale MTB-wedstrijd plaats op de Col du VAM. Voor het wielercentrum in Assen is het toekennen van het NK een belangrijke stap in de upgrade naar een voltooid wielercentrum. De Stichting Wielercentrum Assen staat voor een doorslaggevende periode; er wordt hard gewerkt aan de voltooiing van het centrum, waar ook een overkapping van de kombaan onderdeel van is. Tamara Peek, locatiemanager: “De nationale titelstrijd helpt mee om renners en andere fietsliefhebbers mee te nemen in de ontwikkeling naar een volwaardig centrum. Het NK kan de nodige exposure bieden om de baansport in het noorden een boost te geven.”

Talentcoach Fulco van Gulik van de KNWU is blij met de nationale titelstrijd in Assen. “We kunnen dit toernooi voor de junioren en junior-vrouwen prima gebruiken om te kijken welke renners er op het gewenste niveau zitten om een maand later de strijd met de internationale concurrentie aan te gaan op het EK baanwielrennen voor die categorieën in Apeldoorn (17-22 augustus). Voor alle groepen geldt dat het prettig is om weer een aansprekende wedstrijd te kunnen rijden na een toch lange periode waarin het niet toegestaan was om echt te koersen. Het kan ook een prima opmaat zijn voor renners uit het noorden van het land om een keer kennis te maken met de baansport. Zowel voor de KNWU, de renners als voor de organisatie is dit NK een win-winmoment.”

Foto: Wielercentrum NoordEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl