Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

‘Boels Hills Classic is AGR voor vrouwen’

Maandag 11 maart 2013

Women - Organisator Wim van Duivenbode zou het liefst zien dat de Amstel Gold Race voor vrouwen weer terugkeert op de kalender, maar brengt op 24 mei wel een serieus alternatief op de internationale kalender met de Boels Hills Classic.

De Amstel Gold Race voor vrouwen werd van 2001 tot en met 2003 georganiseerd en kende Debby Mansveld, Leontien van Moorsel en Nicole Cooke als winnaressen. Van Duivenbode was in de beginfase zelfs koersdirecteur. “Achteraf waren we te vroeg met die wedstrijd. Het vrouwenpeloton was er nog niet klaar voor, er waren nog te weinig toppers en het niveau lag niet zo hoog als het nu is. Uiteindelijk hadden de vrouwen het aan zichzelf te danken dat de wedstrijd verdween. Ze reden de laatste keer zo langzaam dat de organisatie in de problemen kwam met de later gestarte mannenwedstrijd. Toen heeft men besloten de wedstrijd te schrappen. Zoiets zou nu niet meer gebeuren. Marianne Vos zorgt dat er altijd koers is, maar ze staat daar nationaal en internationaal zeker niet alleen in. Het blijft daarom jammer dat er wel een Waalse Pijl en een Ronde van Vlaanderen voor vrouwen is, maar dat de Amstel Gold Race ontbreekt.”

Selectief parcours

Bij gebrek aan een echte Gold Race door Limburg voor vrouwen, heeft Van Duivenbode met de Boels Hills Classic een zeer selectief parcours neergelegd van ruim 120 kilometer. De rensters krijgen onder meer de Slingerberg, de Adsteeg, de Lange Raarberg, de Eyserbosweg, de Sibbergrubbe, de Cauberg en tenslotte de Musschenberg voorgeschoteld. Start en finish zijn bij het hoofdkantoor van Boels Rental in Sittard gesitueerd. Van Duivenbode: “We passeren op twee heuvels na alle beklimmingen van de Amstel Gold Race. Ook de afstand mag er zijn. Ik ga nog wel eens voorstellen de Amstel Gold Race weer voor vrouwen te laten organiseren, maar dat is natuurlijk alleen een naam, qua parcours komen de rensters bij onze wedstrijd niets te kort.”

Foto (c): Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl