Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Slik wint Bartje 200, podium Smeenge-Verhoeven

Maandag 05 juli 2021

Offroad - In haar eerste mountainbike wedstrijd over 200 kilometer pakte Rozanne Slik van het KMC Team zondag meteen de overwinning in het Drentse Ees tijdens de Bartje 200, die bij de mannen werd gewonnen door Bas Peters (Giant).

Slik was niet alleen de eerste dame maar eindigde met haar tijd van 7:38:43 ook als 38e in de totaal uitslag. Cadeau kreeg ze de overwinning echter niet want de wedstrijd ging met ups en downs. 

‘Vooraf zag ik toch wel tegen deze wedstrijd op want op de mountainbike heb ik nog nooit zo’n lange afstand gereden. Het was eerlijk gezegd ook erg zwaar maar de overwinning maakt alles goed. Ik had een goede start en zat in een mooi groepje maar je hebt ook mindere momenten en daar moet je doorheen zien te komen. Na 150 kilometer was het echt de kilometers aftellen naar finish.’, aldus de Slik. Tessa Neefjes kwam als tweede binnen voor Lizette van der Vegt die als derde eindigde.

Sliks ploeggenoten Roel Verhoeven en Tim Smeenge hebben de eerste etappe van de Transalp afgesloten met de derde plaats.

Roel Verhoeven maakte in de rit naar Livigno weliswaar een schuiver, maar dat verhinderde het mountainbiketeam van KMC niet om meteen een goede slag te slaan. Het Oostenrijkse duo Manuel Pliem en David Schöggl was een maatje te groot en kwam na 97 kilometer als eerste binnen. ‘’Deze etappe vanuit Oostenrijk door Zwitserland naar Italië was ontzettend mooi, maar ook best zwaar. Er zaten twee lange klimmen in van rond de 900 hoogtemeters en één daarvan lag meteen na de start. Daarnaast was het ook pas mijn eerste wedstrijd van het seizoen. Lekker om meteen met een podium plaats te beginnen,’’ aldus Verhoeven

Foto  KMC/Harold VeldkampEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl