Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Richard Groenendaal ploegleider Pauwels-Bingoal

Vrijdag 09 juli 2021

Offroad - Richard Groenendaal volgt Gianni Meersman op als ploegleider bij Pauwels Sauzen - Bingoal. 

Eind vorige maand wisselde Gianni Meersman Pauwels Sauzen - Bingoal voor een nieuwe uitdaging op de weg. Vanaf 1 september neemt Richard Groenendaal de taak van ploegleider van het mannenteam over. 

Groenendaal is uiteraard geen onbekende in de veldritwereld. De 49-jarige Nederlander behaalde tussen 1994 en 2005 maar liefst acht nationale titels, werd drie keer eindwinnaar van de Wereldbeker en schreef twee keer de Superprestige op zijn naam. Zijn opperste triomf behaalde hij in 2000, toen hij wereldkampioen werd. Na zijn carrière is Groenendaal altijd in het veldrijden gebleven. Naast een fulltime job bij Shimano was hij de voorbije winters aan de slag als analist. 

Richard Groenendaal: “Deze ploeg bestaat al járen, en timmert al die tijd aan de weg naar boven. Vooral de laatste jaren zag ik het niveau heel erg stijgen, maar ik denk en hoop dat ik met mijn komst daar nog een extra impuls aan kan geven. Het moet mijn doel zijn om het allerbeste te halen uit de ploeg als collectief en uit alle renners individueel. De cross is sinds mijn tijd dan wel heel erg veranderd, maar de wedstrijdbeleving zelf, die zie en herken ik nog steeds erg goed. Ik kijk er al naar uit om dat te delen met de renners.”

Foto: SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl