Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lars van der Haar wint in Dielsdorf

Zondag 06 oktober 2013

Offroad - Lars van der Haar heeft in Zwitserland de veldrit van Dielsdorf gewonnen. De renner van het Rabobank Development Team bleef in deze internationale cross Francis Mourey uit Frankrijk (tweede) en Corné van Kessel van Telenet-Fidea (derde) voor.

De Nederlands kampioen kreeg de zege bepaald niet cadeau op een parcours met een flinke modderstrook, zo zei hij na afloop. "Ik had een week hard getraind om er te staan straks als de wereldbekercrossen beginnen en dat voelde ik in het begin wel. Vooral ook omdat ik hard van start was gegaan, daar kreeg ik even een terugslag van. Daarom besloot ik even wat gas terug te nemen en mijn karretje aan te haken bij een aantal concurrenten. In die groep maakten Enrico Franzoi en Francis Mourey een sterke indruk en zij raakten ook weg toen er voor mij iemand ten val kwam. Dat was halverwege de cross en toen ben ik er naar toe gereden en eigenlijk erop en erover gegaan."

Even slikken

Dat was echter nog ver van het einde. "Toen ik doorkwam zag ik dat het nog zeven - van veertien - ronden was en toen moest ik wel even slikken. Ik kreeg het ook zeker niet cadeau, want met name Mourey bleef op vijftien seconden hangen en bleef daarmee aandringen. Wel heel mooi dat ik hier als winnaar over de streep kom. Deze cross kwam in beeld omdat er weinig andere wedstrijden waren. Buitenlanders van in de top 50 van de UCI-stand mochten niet in de nationale cross van Laarne starten - waar de Vlamingen reden - maar dit was een mooi alternatief." Van der Haar rijdt volgende week in Den Bosch en in Ronse.

Foto: © SportfpotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl