Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Winst Immerzeel en Meiering op MtD Wielerdag

Maandag 12 juli 2021

National - Afgelopen zaterdag vonden twee wedstrijden plaats in het kader van het MtD Ladies Cycling Circuit.

Deze reeks omvat een tiental wedstrijden met naast de tijdrit en de rit in lijn ook een lange-afstandswedstrijd over 100+ km en een driedaagse. De laatste wordt gehouden van 13-15 augustus.

De tijdrit werd verrassend gewonnen door Lisa Immerzeel, een juniore van WV de Amstel, die  het parkoers ( 13 km) aflegde met een gemiddelde snelheid van iets meer dan 44 km u. Tweede en derde werden op Roos Engberink en Sanne Bouwmeester.

De rit in lijn bij GRTC Excelsior kende een interessant verloop. Vrijwel vanuit het vertrek ging Sanne Bouwmeester ervan door. Haar vlucht werd goed afgeschermd door haar ploeggenotes van WV de Kannibaal, zodat haar voorsprong al snel opliep tot 45 seconden. Toch was het niet genoeg want halverwege de wedstrijd werd ze weer ingelopen. Het gevolg was een spervuur van grote en kleine demarrages, die geen van allen ver weg kwamen.  Op 18 kilometer van het einde ontstond er een kopgroep met Deborah Veerman ( MtD-v/d Velden), Mareille Meijering (Kannibaal) en Iris van der Kolk ( Talent Cycling).  Daarmee hadden de tweede sterkste ploegen ( MtD-v/d Velden en de Kannibaal) een vertegenwoordiger in de kopgroep. De voorsprong van de kopgroep liep daardoor in een paar kilometer op tot ver boven de minuut. In de laatste ronde plaatste Deborah Veerman een demarrage en even leek ze weg te komen. Lisa van der Kolk moest afhaken maar Mareile Meijering wist haar in extremis nog te achterhalen en winnend over de streep te gaan.  

Foto: Sportfoto

 

 


Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl