Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mick van Dijke naar profteam Jumbo-Visma

Donderdag 15 juli 2021

Nieuws - Mick van Dijke en Michel Hessmann sluiten in 2022 aan bij de profploeg van Team Jumbo-Visma.

De twee beloftenrenners maken de overstap van Jumbo-Visma Development Team, maar worden volgend jaar nog wel begeleid door de opleidingsploeg en zullen ook het merendeel van hun wedstrijden afwerken in een team bestaande uit renners uit het development team en profs. Beide renners tekenen voor drie seizoenen.

De Nederlander Van Dijke en de Duitser Michel Hessmann maakten dit seizoen al kennis met het World Tour-team in wedstrijdverband. Zo was het tweetal onderdeel van de winnende ploeg in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali en reden ze de Ronde van Hongarije. Op dit moment zijn Van Dijke en Hessmann op hoogtestage in Tignes samen met een deel van de World Tour-tak van de Nederlandse ploeg.

Sportief directeur Merijn Zeeman: “Mick en Michel hebben een driejarig profcontract getekend, waarbij ze volgend jaar nog veel op zullen trekken met de opleidingsploeg. Qua begeleiding, maar ook qua wedstrijden in een combi-team. In 2022 staan ze al wel op de lijst van het World Tour-team, maar vanaf 2023 stappen ze echt volledig over naar de hoofdmacht. We kiezen voor deze constructie omdat we op deze manier talenten een omgeving aanbieden waarin ze zich op een bepaalde manier moeten stretchen om beter te worden. Er is dankzij de coaches van het development team een hoge doorstroom vanuit ons opleidingsploeg en deze stap verhoogt wederom de inspiratie en de kwaliteit van de beloftenploeg. Mick en Michel hebben laten zien dat ze het in zich hebben om door te kunnen groeien. Dit is de volgende stap voor ze.”

Van Dijke - wiens tweelingbroer Tim nationaal kampioen op de weg is bij de -23 - veroverde vorige maand de Nederlandse tijdrittitel bij de beloften en heeft een achtergrond als mountainbiker. Dat hij nu prof wordt als wegwielrenner, had hij zelf niet gedacht. “Ik had niet durven dromen om profwielrenner te worden. Gelukkig heb ik het team weten te overtuigen van mijn capaciteiten. Ze zagen iets in mij en daar heeft het team op ingezet. Samen met de ploeg heb ik heel hard gewerkt en dit resulteert in een profcontract. Daar ben ik heel blij mee en trots op. Ik ben pas anderhalf jaar serieus bezig met wegwielrennen. Daarom denk ik dat het voor mij heel goed is om volgend jaar nog begeleid te worden door de opleidingsploeg. Ik wil geen stap overslaan in mijn ontwikkeling en op deze manier denk ik dat ik het beste door kan groeien.”

Foto: Sportfoto

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl