Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WK BMX alleen voor elite en junioren

Vrijdag 16 juli 2021

Offroad - Het WK BMX op Papendal wordt op 21 en 22 augustus alleen voor de elite en junioren verreden.

Daarmee komen alle challenge kampioenschappen te vervallen. Alleen op die manier krijgt de organisatie groen licht voor het evenement.

In nauw overleg met de internationale wielerunie (UCI), waaronder ook de medische staff, is de organisatie van het WK BMX tot de conclusie gekomen dat het onverantwoord is om de wedstrijden voor de challenge rijders door te laten gaan. Dit omdat kinderen en jeugd niet of nauwelijks gevaccineerd zijn, de reisbewegingen over de wereld te groot zullen zijn en het niet kunnen verplichten om te testen bij minderjarigen. Daarnaast is het creëren van een zogenaamde ‘bubbel’ voor deze leeftijdsgroep lastig te coördineren en te controleren.

De camping die ten tijde van het WK BMX zou worden opgezet en ook het Ultimate Urban Festival dat op het terrein naast de BMX baan zou plaatsvinden komen ook te vervallen. 

Directeur Hotel en Sportcentrum Papendal, Jochem Schellens: “Uiteraard is de teleurstelling groot dat we niet het WK kunnen neerzetten dat wij voor ogen hadden. Het risico, als we zoveel mensen bij elkaar brengen, is te groot en daarin nemen wij onze verantwoordelijkheid. Ieders gezondheid staat voorop. Dat neemt niet weg dat we nog steeds gaan zorgen voor een spectaculair weekend voor de Elite en Junior rijders. Wij zijn het Ministerie van VWS, de Provincie Gelderland en de Gemeente Arnhem erg dankbaar dat we, onder deze omstandigheden, alsnog een evenement met publiek kunnen organiseren.”

 Foto: SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl