Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Eli Iserbyt op de MTB over VAM-berg

Maandag 19 juli 2021

Offroad - Op 24 en 25 juli worden op de VAM-berg internationale mountainbikewedstrijden om de XLC 3 Nationscup gehouden. Aan de start staat onder andere regerend Europees Kampioen cyclocross Eli Iserbyt. Ook zijn er wedstrijden in het kader van de Landelijke Jeugd Competitie mountainbike. 

De XLC 3 Nations Cup was afgelopen weekeinde nog in Beringen (B) en de week daarvoor in Spaarnwoude. In Spaarnwoude won Nederlands Kampioen Milan Vader de wedstrijd, juist voordat hij naar Japan vertrok voor Olympische Spelen. In Beringen won Daan Soete bij de Elite mannen. Bij de Elite dames won Puck Pieterse voor Lotte Koopman in Spaarnwoude, in Beringen was het weer andersom.

Vorig jaar won Anne Tauber voor haar Zuid-afrikaanse teamgenote Mariska Strauss. Beide dames zitten echter al in Japan voor deelname aan de Olympische Spelen. Bij de heren staat de winnaar van vorig jaar, Pierre de Froidmont uit België weer aan de start. Met Iserbyt maar ook zeker Daan Soete, die afgelopen weekeinde Beringen won, heeft De Froidmont een paar geduchte concurrenten uit eigen land.

Cyclocrosser Eli Iserbyt zal naast de wedstrijd toch ook oog voor de locatie hebben in verband met het EK Cyclocross op de VAM berg, op 6 en 7 november 2021. Iserbyt is regerend Europees kampioen, en zal deze titel natuurlijk graag continueren. Nu al een wedstrijd rijden op locatie, en de omgeving opnemen helpt uiteraard bij een goede voorbereiding.

Ook Tim Smeenge uit Drentse Zeegse staat weer aan de start. Normaliter is Smeenge de man van de langere afstand. Onlangs werd hij met teamgenoot Roel Verhoeven van het KMC Mountainbiketeam nog tweede in de Bike Transalp, een meerdaagse etappekoers. Vorig jaar kwam hij aan kop van de 3 Nationswedstrijd op de VAM ongelukkig ten val en moest de strijd staken. Het is goed te zien dat hij weer aan de start staat.

Op de VAM berg bij Wijster komen ook de jeugdcategorieeen in actie. Doelstelling van de XLC 3 Nationscup is talentvolle mountainbikers wedstrijden bieden waar zij elkaar treffen. Zo stimuleren zij elkaar om naar een hoger niveau te groeien. Ook World Cup profs en Cyclocrossers nemen regelmatig en graag deel aan deze wedstrijden om hun vorm te onderhouden of verder aan te scherpen.

Het evenement is alleen voor deelnemers en begeleiders toegankelijk in verband met Covid preventie. 

Foto: Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl