Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Roosen toont rood-wit-blauw in Tour Wallonie

Maandag 19 juli 2021

Elite men - Timo Roosen trekt de in Drenthe veroverde kampioenstrui deze week aan in de Tour de Wallonie.

"Ik heb de afgelopen tijd erg naar dit moment uitgekeken. Eindelijk mag ik mijn trui tonen aan het publiek. Het is een grote eer om het komende jaar rond te rijden in deze trui. Dat maakt me trots. Ik denk dat de vorm van het afgelopen NK zeker nog niet verdwenen zal zijn. De overwinning op het NK heeft me zeker een boost gegeven wat vertrouwen betreft. Ik geniet er iedere ochtend weer van om de trui aan te mogen trekken.”

Over de doelen van de aankomende week is Roosen, die zijn debuut maakt in deze koers, duidelijk. “We staan met een sterk blok aan de start. Dylan Groenewegen zal voor zijn kans gaan in de etappes die uitdraaien op een sprint. Het is zaak om hem als ploeg zijnde zo goed als mogelijk bij te staan. In de op papier iets lastigere etappes zullen er ook kansen voor mezelf zijn, maar ook voor Pascal Eenkhoorn en Olav Kooij. Het parcours is daar nauwelijks vlak. Na een lastige aanloop kan ik wellicht wat moois bereiken in de finale.”

“Het lijkt me heel speciaal om Parijs-Roubaix in deze trui te mogen rijden”, vertelt Roosen. “Die koers is op zichzelf al prachtig. Om hem dan ook nog eens als Nederlands kampioen te mogen rijden, dat maakt het extra speciaal. Ook de Benelux Tour is nog een persoonlijk doel voor mij. Maar allereerst gaat de focus op deze Ronde van Wallonië. De mensen verwachten nu wat van Timo Roosen als Nederlands kampioen. Daar kan ik mee leven. Zelf leg ik de lat ook altijd heel hoog.”

Naast Roosen, Groenewegen, Eenkhoorn en Kooij zijn ook Christoph Pfingsten, Rick Pluimers en Tim van Dijke van de partij in Wallonië. De twee laatstgenoemden sluiten aan vanuit het Jumbo-Visma Development Team.

Foto: SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl