Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pieterse wint ook op de VAM--berg

Zondag 25 juli 2021

Offroad - Puck Pieterse heeft de 3 Nations Cup op de VAM-berg gewonnen. Ze gaf Emeline Detilleux en Alicia Franck het nakijken.

Bij de mannen won Daan Soete voor Erme McCrae en Pierre de Froidmont. Erik Groen werd hier vijfde.

In het Drentse Wijster werd vandaag op de mountainbike om de XLC 3-Nations Cup gestreden. Decor en scherprechter van het strijdtoneel was de VAM-berg die per ronde twee keer moest worden bedwongen. Geen wonder dat sterksten alleen overbleven en solo aan de meet kwamen. Bij de dames ging de overwinning afgetekend naar Puck Pieterse en bij de heren stond er geen maat op Daan Soete. Die pakte  daarmee twee zeges op rij want vorig weekend won Soete ook al in het Belgische Beringen.

''De eerste ronde was het even wennen omdat het door de regen vlak voor de start op de stenen glad was geworden maar daarna kwam ik lekker in mijn ritme en kon ik de korte klimmetjes op dit parkoers lekker omhoog knallen. Door het overzichtelijke parkoers kon ik mijn concurrenten goed in de gaten houden en met mijn  ruime voorsprong ook mijn eigen tempo kiezen en hoefde geen onnodige risico’s te nemen. ’, aldus Pieterse die zich nu voor gaat bereiden op het EK mountainbike. Emeline Detilleux en Alicia Franck namen naast Pieterse als tweede en derde plaats op het podium.

Junioren: 1 Rens Teunissen van Manen 2 Kas van de Geest 3 Guillaume van Vlaenderen

Junior Dames: 1 Julia Grégore 2 Luna Cnossen 3 Iris Offeren

Nieuwelingen: 1 Jelte Jochems 2 Bram Tiesters 3 Sverre van Lee

Nieweling dames: 1 Elena Poppelaars 2 Lauren Molengraaf 3 Lore Sas

Foto 3 Nations Cup

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl