Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Eenkhoorn wint Heistse Pijl

Zaterdag 31 juli 2021

Elite men - Pascal Eenkhoorn heeft de Heistse Pijl gewonnen. De renner van Jumbo-Visma bleef in Heist-op-den-Berg Yves Lampaert en Jonas Rickaert voor.

Nadat een eerste kopgroep van vijf was ontsnapt uit het peloton, kon een groep van om en nabij de twintig renners halverwege de wedstrijd het kruit niet langer droog houden. Eenkhoorn maakte namens Team Jumbo-Visma deel uit van deze groep, even later vergezeld door Nederlands kampioen Timo Roosen.

Nadat bleek dat de groep met daarin Eenkhoorn en Roosen zou gaan strijden om de overwinning, ging Eenkhoorn in de aanval. De Nederlander reed samen met de Belgen Yves Lampert en Jonas Rickaert al snel naar een riante voorsprong. In de finishstraat bleek Eenkhoorn de snelste van het drietal.

“Het was vandaag best een zware koers”, lichtte de opgetogen Eenkhoorn toe. “Vooraf was het plan om met Dylan op een sprint te mikken. Toch hielden we ook in ons achterhoofd dat het wel eens een harde koers kon worden. Daar hebben we goed op geanticipeerd en we zijn meegegaan in het attractieve koersgedrag. In de sprint zat ik prima gepositioneerd. Ik kon van achteruit mijn sprint inzetten. Daardoor had ik veruit de meeste snelheid en kon ik het afmaken.”

Foto sportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl