Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympische sprinttitel voor Lavreysen

Vrijdag 06 augustus 2021

Track - De olympische sprinttitel is gewonnen door Harrie Lavreysen.

De droomfinale van Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland kwam er nadat de twee al de snelste tijd reden in de kwalificatie.

Hoogland won de eerste manche, maar zag Lavreysen nog net voorbij komen in de tweede. Hierdoor was een derde en beslissende manche nodig.

De vijfde olympische gouden plak voor de wielersport in Nederland ging naar Lavreysen. Die eerder met Buchli, Hoogland en Van den Berg de teamsprint won. Ook Niek Kimmann (BMX Mannen), Annemiek van Vleuten (tijdrit vrouwen) en Shanne Braspennincx (keirin vrouwen) reden naar de titel in Tokyo.

Lavreysen werd op de laatste twee WK's ook al wereldkampioen op de sprint in een finale tegen Hoogland. Hij rijdt - met Buchli ook in de baan - nog de keirin. En kan dus - net als op het WK in Berlijn 2020 - voor een hattrick gaan in Tokyo.

Eerder op de dag grepen Kirsten Wild en Amy Pieters net naast de medailles. Wild kwam ten val en de Nederlandse vrouwen misten vervolgens de bonusronde die de Britten, Denen en Russen namen. Het waren Katie Archibald en Laura Kenny die de titel wonnen. Wild en Pieters waren vierde.

Foto: SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl